Jeg tog en dyb
vejr­trækning

Når man altid har været optaget af at hjælpe andre, og man opdager det stærkeste middel. Det føles som at finde sit formål.

• • •

Min historie adskiller sig ikke fra så mange andres. Jeg hedder Thomas Jacobsen og bor i Solrød Strand med min dejlige familie, der nu ikke længere hæver et øjenbryn, når de hører mine til tider højlydte åndedrætsøvelser.

De har selv oplevet effekten. Så nu er det kun naboen, der skeler lidt, når vi træner i haven.

Når jeg siger, at min historie ikke er så anderledes fra mange andres, så er det fordi den forløb sådan her: jeg småkedede mig en dag, før vi skulle have gæster. På nettet faldt jeg over et foredrag, der fangede min interesse.

Jeg havde ingen anelse om, hvad det ville betyde for mig.

Din vejrtrækning lyver ikke

Til foredraget spurgte en træner, om hun måtte filme mig, mens jeg lå på gulvet og trak vejret normalt. Hun spurgte mig: er du vred? Det gav ingen mening – jeg havde altid opfattet mig som glad og fornøjet fyr.

Men hendes optagelse talte sit tydelige sprog. Der lå jeg på gulvet og lignende tyren Ferdinand. Rynkede bryn, aggressivt prustende i min vejrtrækning.

Jeg blev derpå instrueret i at trække vejret anderledes. Dybt, gennem næsen. Inden længe var jeg drivvåd af sved. Min undertrykte vrede blev forløst i kontakten til mit parasympatiske system. Det var så livsomvæltende en oplevelse, at jeg måtte vide mere.

Resten er historie, som man siger. Men prøv det selv engang: luk øjnene. Træk vejret. Hvordan ser du ud? Hvordan har du det egentlig?

"Anette fortæller, at de øvelser, hun har lært fra Thomas, hjælper med det samme på hendes angst anfald. Det har derfor været livsnødvendigt for hende at lære at bruge dem, da hun har været meget påvirket og begrænset af hendes angstanfald i sin hverdag."

- Glostrup Kommune

"Efter et forløb med bevidst vejrtrækning hos Thomas Jacobsen, har jeg opnået en viden om vejrtrækningens betydning for krop og sind ... Det er utrolig simpelt, og samtidig magisk hvad åndedrættet kan bidrage til ift ro, helbredelse og nærvær i egen krop. Det er et værktøj i min personlige værktøjskasse, som har stor betydning for mig og mit velbefindende."

- Joan Kjærbye

"Jeg har brugt vejrtrækningsøvelserne inden sengetid, og jeg har opnået en langt bedre og dybere søvn, hvilket også gør ,at jeg ikke føler mig udbrændt når jeg vågner om morgen ... Jeg bruger stadig øvelserne inden sengetid og i stressede perioder, hvor jeg kan mærke, at jeg er ved at mistet overblikket ... Hverdag er blevet til en sejr og ikke til en dag, der bare skulle overstås."

- Ina

Om mennesket bag

Jeg har 10 års erfaring som mentor og coach med tilknytning til jobcentre. Samtidig har jeg videreuddannet mig som ÅndedrætsCoach og opkvalificeret mig gennem kurser i NLP Body language, Systemisk Coaching, GAS - Goal Attainment Scaling, Den Motiverende Samtale, Dialektisk Adfærdsterapi og DISC-profilering.